2007-09-27

Vem fan är Alex Schulman?

Som färsk, svensk bloggare är det kanske ogörligt att slutligen inte ställas inför en text av denne Alex Shulman. Jag gjorde det idag efter att nyligen, i någon artikel som behandlade bloggandet som medialt fenomen, upplysts om att denne herr Schulman är sveriges mest lästa bloggare med 285 000 läsare per vecka. Ett stycke in i Schulmans förvånansvärt ivriga kritik över någon slags kvasijournalist på en hopplöst ointellektuell nöjesbilaga slipper det ur karln att Aftonbladet är "sveriges största och bästa tidning". Osökt trallandes på en gammal 80-talsdänga av Uggla, med en hopplöst sur smak någonstans kring gomseglet konstaterar jag nyktert att 285 000 människor kan ha fel. Vecka efter vecka dessutom. Potentiellt säger det mer om läsarna än om Alex Schulman, men det låter jag vara osagt.


Länkar:
"Jag skäms över denna man"

1 kommentar:

soothsayer sa...

SM,

Detta saxar jag från Wikipedia, Shulman är ingen av oss vanliga bloggare, han är ju anställd av Aftonbladet, denna tvivelaktiga blaska. Anställda bloggare är fakes, det vet du väl?

MVH Sooth

Carl Magnus Alexander Schulman, Alex Schulman, född 17 februari 1976 i Farsta, är en svensk krönikör. Schulman medverkar även i radioprogrammet Äntligen morgon med Adam & Gry på Mix Megapol en gång i veckan (med "Fönster mot mediavärlden".)

Alex Schulman är anställd av Aftonbladet där han skriver sin blogg samt veckans inne- och utelista. Hans blogg är i skrivande stund (juli 2007) den största och mest lästa i hela Sverige med cirka 285 000 läsare per vecka.[1] Detta efter att han lämnat jobbet som chefredaktör för stureplan.se.

Tillsammans med sin bror, Carl Schulman, driver han produktionsbolaget Schulmangruppen.

Han är son till Allan Schulman och Lisette Schulmanoch även bror till Niklas Schulman.

Han gifte sig med Katrin Zytomierska den 28 juli 2007 i södra Polen.