2007-12-14

Frihet, jämliket och brödraskap


"Så mycket tjänar de bäst betalda inom LO" (DI, 2007-12-14)


Usch, somliga har det verkligen tufft. Det kan vara värt att sända dessa utarmade stackars LO-knegare en tanke i jul, när de i hemmets lugna vrå sliter upp tonvis med klappar med billigt, kexigt, plastskit producerat av "småtaskigt" avlönade kollegor i någon gudsförgäten håla i Kina, Indien edyl.

Brr... Usch så trist detta känns i vinterkylan, det är inte utan att man längtar till värmen och gemenskapen i förstamajtåget!

"Upp trälar uti alla stater, som hungern bojor lagt uppå. Det dånar uti rättens krater, snart ska utbrottets timma slå. Störtas skall det gamla snart i gruset. Slav stig upp för att slå dig fri! Från mörkret stiga vi mot ljuset, från intet allt vi vilja bli".

Jag skulle inte bli förvånad om den klocka som klämtar "utbrottets timma" för det svenska arbetarkollektivet i allt större utstäckning kommer visa sig hänga på arbetsförmedlingen. "Nasty business" det där, marknadsekonomi.

2 kommentarer:

Torkel sa...

I min bok är det helt vansinnigt att en sophämtare kan plocka hem lika mycket som en nyutexad akademiker. ÄVEN fast den förre kanske jobbat hela livet "och fått erfarenhet". Börjar man på Ericsson idag får man högst 26000, så klart ingen dålig lön. Men lägg därtill ett studielån på 250 000 och svårigheter på bostadsmarknaden (andrahand med ockerhyror), så förefaller onekligen det hela konstigt.

Sverige behöver högutbildade. Studenterna behöver incentiven.

Anonym sa...

Tack for intressant information