2007-06-15

The land of the free

I den amerikanska småstaden Delcambre, Louisiana har borgmästaren Carol Broussard, i vad som förefaller vara ett uttryck för den värsta moralpanik jag skådat, drivit igenom en bestämmelse som likställer lågt sittande byxor (så kalsongerna syns) med att blotta sig. Brottslinganra har att vänta sig böter på hela $500.

Fru Broussard förklarar beslutet i en intervju i The Guardian med kommentaren som säger det mesta; "Vi har tappat kontrollen över situationen". I-landsproblemens högborg tycks därmed ha flyttat från Skandinavien för ett ögonblick.

Länkar
"Hängiga byxor ger 3.600 kronor i böter" (DI, 2007-06-15)

1 kommentar:

soothsayer sa...

Hej SM,

Personligen tycker jag att den moralpanik vi ser i arabvärlden är värre men å andra sidan är ju USA ett västland och kan därmed inte direkt jämföras med denna. Det finns även en uppblomstrande nymoralism i Sverige som antar dunklar politiska övertoner. Ändå; betänk att det i USA spottas ut en p-rulle i halvtimmen så vi får väl kalla landet för världens mest dubbelmoralistiska land. I det perspektivet får vi väl se fru Broussards åtgärd som en kuriositet.